ULEIUL DE COCOS
CATEVA BENEFICII ALE ULEIULUI DE COCOS
Întărește părul, albește dinții și îndepărtează placa bacteriană, arde grăsimea, reduce stresul, întărește sistemul imunitar, protejează stomacul și inima
Uleiul de cocos este utilizat pe scară largă în țările tropicale, cum ar fi India, Sri Lanka, Thailanda, Filipine, care au o producție bună de ulei de nucă de cocos. În trecut a fost, de asemenea, popular în Statele Unite și Canada, dar a existat o propagandă puternică în anii 1970 răspândită de multinaționalele de porumb și ulei de soia împotriva uleiului de nucă de cocos.
Uleiul de cocos a fost considerat dăunător organismului uman pentru conținutul său ridicat de grăsimi saturate, dar în ultimul deceniu multe studii științifice au arătat că grăsimile cu lanț mediu din uleiul de nucă de cocos sunt unice în comparație cu alte tipuri de grăsimi și aduc multe beneficii organismului.
Dacă luăm în considerare țările cu cel mai mare consum de ulei de nucă de cocos, observăm că:
Sri Lanka are cea mai mică rată de boli de inimă;
Populația insulei Kitava, Noua Guinee, nu are practic nici o rata de atac de cord și nici de accident vascular cerebral;
Locuitorii insulei Tokelau (Noua Zeelandă) se dovedesc a fi imuni la bolile de inimă.
În baza de date medico-științifică MEDLINE există mai mult de 1500 de studii care confirmă proprietățile medicinale ale uleiului de nucă de cocos.
Acizii grași saturați cu lanț mediu ai uleiului de nucă de cocos sunt compuse din:
Acidul lauric: este prezent in proportie de 50% din uleiul de nucă de cocos si este indispensabil pentru corpul uman .Un alt aliment care contine acest acid este laptele matern Organismul are nevoie de acid lauric pentru a produce monoglicerecide anti-microbiene utilizate pentru a lupta împotriva virusurilor patogene și bacterii. Deci, acidul lauric este o grăsime saturată fundamentală și sa dovedit a fi utila în combaterea virușilor, cum ar fi HIV, gripa și herpesul.
Acid capric: reacționează cu unele enzime secretate de alte bacterii, care ulterior îl transformă într-un agent antimicrobian puternic, monocaprino.
Acid caprilic: este un puternic antifungic .Este asa de puternic incat este unul dintre cele mai bune remedii împotriva infecției cu Candida.
Acești acizi grași reprezintă o sursă de energie foarte disponibilă, deoarece fiind cu lanț mediu, ei sunt mai ușor de absorbit decât cei cu lanț lung (prezenți, de exemplu, în uleiul de palmier și în uleiul din semințe).
Uleiul de cocos nu afectează negativ nivelul colesterolului, tocmai pentru că este sărac în acizi grași saturați cu lanț lung, dar este chiar dovedit că contribuie la scăderea nivelului de colesterol LDL rău și la favorizarea celui bun.
Iată 10 beneficii dovedite științific ale uleiului de nucă de cocos.
Arde grăsimea
Grăsimile saturate ale uleiului de nucă de cocos accelerează pierderea de grăsime pe burtă. Un studiu a observat că doar două linguri pe zi sunt suficiente pentru o perioadă de 1 lună.
Creierul
Este dovedit că o lingură de ulei de nucă de cocos este suficientă pentru a optimiza performanța cognitivă. Ideal pentru cei care suferă de boala Alzheimer, dar și pentru cei care fac muncă intelectuală, îmbunătățește funcțiile creierului imediat, fără a fi nevoie să aștepte luni de zile. Acest lucru se datorează corpilor cetonici ai acizilor grași cu lanț mediu care îmbunătățesc procesele metabolice din creier.
Dinți
Calciul este o componentă importantă a dinților noștri. Deoarece uleiul de nucă de cocos facilitează absorbția calciului de către organism, ajută la dezvoltarea dinților puternici. Uleiul de cocos oprește, de asemenea, cariile. Cercetările recente sugerează că uleiul de cocos reduce formarea plăcii, albește dinții și vindecă gingivita.
Antiinflamator
S-a demonstrat că uleiul de cocos are proprietăți antiinflamatorii, analgezice și de reducere a febrei.
Antiulcer
Potrivit unor studii, uleiul de nucă de cocos s-a dovedit a fi la fel de eficient ca medicamentul convențional pentru tratarea ulcerelor.
Grăsimi în sânge
Uleiul de cocos îmbunătățește constant raportul LDL-HDL (colesterol rău – colesterol bun) în sângele celor care îl consumă. Deci, are un efect benefic asupra sănătății cardiovasculare.
Absorbția vitaminelor și nutrienților solubili în grăsimi
Vitaminele A, D, E și K sunt vitamine fundamentale liposolubile pentru ființa umană și au nevoie de mediul adecvat pentru a fi absorbite. Uleiul de cocos permite absorbtia si asimilarea corecta, imbunatatind astfel sanatatea oaselor, dintilor, parului, pielii si starii de spirit si a sistemului imunitar. În plus, uleiul de nucă de cocos este bogat în vitaminele E, K și fier.
Intestin
Ajută la menținerea microflorei bacteriene a mucoasei intestinale echilibrate, deoarece hrănește bacteriile pozitive din intestin și limitează proliferarea bacteriilor patogene.
Uz extern: Excelent pentru dinți, piele și păr.
Dinți
Puteți pune unele pe periuța de dinți în loc de pastă de dinți normală. Mulți folosesc doar ulei de nucă de cocos pentru curățarea orală și au o gură de invidiat.
Gură
Pentru a efectua o curățare profundă a gurii, puteți face gargară: luați 2 linguri de ulei de nucă de cocos în gură și clătiți așa cum ați face-o cu o apă de gură timp de cel puțin 5 minute încercând să treceți uleiul între dinți și toate colțurile gurii. După care il scuipați .Momentul ideal pentru această practică este dimineața înainte de a lua micul dejun.
Piele
Este bogat în vitamina E și aplicat pe pielea corpului după o baie sau duș îl face extrem de moale, este, de asemenea, foarte bun pentru hidratarea și protejarea mâinilor. Pentru piele, față și corp, are efecte hidratante, antirid, anti-îmbătrânire, face parte, de asemenea, din produse specifice pentru tratamentul eczemelor, dermatitei și chiar psoriazisului.
Comentarii
Trimiteți un comentariu